esmaspäev, 28. oktoober 2019

1. Nädal Praktikat

Terve tuloa!
21.10
 Jõudsime Lohjale ja tutvusime väliskordinaatoriga, Riikkaga, kes näitas meile Luksia ühiselamu, kuhu me sisse seadsime ennast. Pärast õhtusööki pidasime Riikkaga koosoleku, kus ta rääkis meile üldised reeglid ja kombed ära.
22.10 
Teine päev algas meil sellega, et Riikka tutvustas meile Luksia kooli, tutvusime Luksia kooli praktika ruumidega ja õpetajatega. Näidati meile palju teisi eriala õpilasi tegutsemas oma praktikaruumides, mis oli väga huvitav meie jaoks. Nt'ks kipsist tehti peeglitele raame/sambaid, sellist praktika osa meil Tartu KHK's pole. Käisime vaatamas, kuidas dislerid tegid nullist ülesse  prügikasti maju , välikäimlaid, grillmaju ja mängumaju. Peale selle õpetati meile natukene Soome ajalugu ja soome keelt. Kui ametlik osa läbi sai, läksime iseseisvalt Lohja linna uudistama, käisime erinevates poodides ja uudistasime niisama ringi. Enamik ajast olime toidupoes ja ostsime vajalikke toiduaineid endale ühikasse. Juhuslikult leidsime ka toidupoe eest bussijaama, millega saame liigelda erinevatesse linnadesse, kuhu meil vaja on, nt Helsingi, Tampere jne. 
23.10
 Hommikul ärkasime ülesse ja läksime esimest korda kooli hommikusööki sööma, mis esmamuljelt oli päris hea. Pärast hommikusööki läksime kohe edasi meie soome praktikaõpetajaga uudistama erinevaid objekte, mis olid Luksia kooli õpilaste poolt nullist lõpuni valmis ehitatud.
Majad olid väga viisakad ja ilusad.  Kõigil tuli kohe soov nendesse majadesse sisse kolida.
Pärast seda, kui nn eksukrsioon läbi oli, läksime me ehituspoodi "RTV", et osta endale vajalikud töövahendid, rullid/pintslid/pahtlilabidad teibid, kaitsevahendid, värvid ja muu vajalik.
Kui vajalikud asjad said ostetud, käisime lõunal ja liikusime oma tööobjektile ja asusime esimesi ettevalmistusi tegema. Pärast praktikat jätsime oma kullakalli õpetaja Sesteriga hüvasti, kes asus teele Eesti poole.
24.10
Hommikul ärgates, asusime kohe hommikusööki sööma kooli sööklasse. Pärast seda liikusime otse oma tööobjektile, kus hakkasime koheselt tegutsema oma ettevalmistustega. Teipisime kõik vajalikud kohad ära ja panime pappi põrandale, et põrand jääks ikkagi puhtaks. Vahepeal käisime uudistamas, mis teevad soome õpilased, kuna nemad teevad praktikat kohe meil kõrval majas.
Soomlastele ikka meeldib võtta palju puhkepause, vähemalt see tundus meie vaatepildist.
Kui praktika sai läbi, liikusime tagasi oma ühiselamusse, kus tegime ennast korda. Paar tundi olime oma tubades, arutasime kus kuidas ja mida teeme oma vabaajaga, aga sellega väga kaugele ei jõudnud ja läksime ühiselamu puhkeruumi uudistama, mängisime pinksi, piljardit ja paari erinevaid kaardimänge oma aja täitmiseks.
25.10
Reedene päev, oli väga kiire, praktika sai kiiresti läbi ja jäime pärast seda neljakesi ühiselamusse, kõik teised läksid oma kodudesse ära. Käisime linnavahel šhoppamas ja niisama ringi jalutamas, uurisime linna(Lohja). Õhtupoolikul me väga midagi ei teinud, olime niisama ja vestlesime omavahel . Öö jõudis kätte, igaüks oli oma toas ja asjatas oma tegusid ja siis järsku tuli keegi mulle(Antile) aknapeale keegi koputama, tõmbasin kardina muidugi eest ära ja seal oli üks noormees, kes viipas mind õue. Muidugi huvipärast läksime kogu kambaga me välja ja vaatasime kes see on. Selgus, et selle poisi nimi oli Henri ja ta oli eestlane. Väga tore poiss, kes kolis 10aastat tagasi Soome ja nüüd käib Soome koolis, (Nummelas). Meid leidis ta tänu sellele, et üks Lohja kooli õpilame on tema sõber ja oli öelnud, et siin ühikas ajutiselt elavad eestlased ja ta tuli ka huvipärast vestlema meiega.

Nädalavahetus möödus väga kiiresti, puhkasime ennast välja nädalatööst ja olime niisama ühikas.
PS! Pühapäeval 27.10 tuli Soomes esimene lumi.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar